Васкршња порука Србске Акције

16. априла 2017. / Коментар

Подвиг и борба уз Васкрслог Христа!

И овог Васкрса, загледани смо у данашње распето Србство, оптерећено учесталим тегобама сурове данашњице, међу којима су чедоморства, окупација и распарчаност србских земаља, материјална беда великог дела народа, јад, понижења и социјална неправда. Многа од ових зала јесу плодови континуитета издајничких и антисрбских режима који се у србским земљама смењују већ деценијама. Ипак, они свеснији и савеснији међу нама, највећу пажњу посвећују катастрофалном стању духа данашњих генерација Срба, јер оно и јесте кључни узрок и извор свих осталих народних недаћа.

Међутим, и поред свих чинилаца суморне данашњице, ми видимо и ону лепу Србију која је по Божијој мери, а која и данас живи у врлинама и племенитим делима многих Срба и Србкиња, многих породица, вредне омладине, марљивих радника и сељака и других народних трудбеника. Верујемо у честити део данашњег србског народа и верујемо да ће лепа Србија васкрснути и у политичком смислу, а после толико деценија свакојаких заблуда и обмана. Ми ћемо се борити и стрпљиво чекати, полажући наде у Вакрслог Христа, Који је својим страдањем и Васкрсењем показао да је сједињење са Њим, пут ка Победи над грехом и смрћу, а самим тим и над сваким другим злом. А са друге стране, знамо да без Христа не можемо ништа (добро) чинити. Стога је повратак народа Христу Победиоцу предуслов сваке победе и сваке ваљане обнове, па и србске државотворне обнове за коју је потребан Нови човек, Нови Србин, изграђен по старом освештаном образцу.

Пут Србске Акције – пут србског политичког војинства – јесте пут ка освештаном идеалу изградње Новог човека, по обрасцу вере и искона, а такође и пут ка идеалу хришћанског препорода народа и државе. А онај који упркос свим препрекама истраје на том путу, може уз Божију помоћ тријумфовати у борби за васкрс распете отаџбине, а свакако ће победити у оној најважнијој борби – за Царство Небеско.

Уз молитвену жељу да сви србски родољуби, цео србски народ, поново буду срцем и душом, мислима и делима уз Васкрслог Христа, Који је победио смрт и свако зло, поздрављамо васцело Србство и све православне хришћане победним и сверадосним поздравом:

Христос Васкрсе!

Ваистину Васкрсе!

Врх стране