Србска Акција

21. априла 2010. / Издвајамо, О нама

ШТА ЈЕ СРБСКА АКЦИЈА?

Србска Акција је удружена борбена делатност и заједничко прегнуће православних србских родољуба којe има за циљ буђење србског народа из постојеће летаргије, учмалости и бивствовања у лажном миру устајале духовне баре Новог доба.

ШТА ЖЕЛИМО?

Желимо да истрајемо у борби за опстанак србског народа и обнову православне вере код данашњих Срба. Наш циљ је повратак заветним србским идеалима и вредностима које су красиле наше славне Претке.

Желимо да сачувамо наше национално биће, како у смислу борбе против разарајуће беле куге тако и по питању чувања духовног, културног и биолошког наслеђа наших Предака.

Желимо ослобођење и уједињење свих србских земаља, као и да србски државно-народни Дом буде уистину србски, то јест да има особен друштвени склоп који је скројен по светосавском узору, то јест по мери аутентичног србског духа и србског интереса. Његову идејну срж изражавамо заветном србском вертикалом: Бог – Владар – Домаћин. Она је стуб наше идеологије србског народног социјализма за чије се остварење боримо.

Држава представља правно-политички израз конкретног народа и треба да буде уређена у складу са његовим животним законима, чувана од најезде туђинаца и прочишћена од сваког паразитског несоја. Стога тежимо таквом правно-политичком устројству србске државе које омогућава физичку, духовну, биолошку и социјалну заштиту србског народа.

Нама се хоће држава која ће бити јемство такве духовне климе у србском друштву, која би била што погоднија за спасење душа свих њених житеља. Јер хришћанина може задовољити само Царство Небеско, а држава и право требају бити схваћени као потенцијална средства при тежњи да се оно задобије. Богочовек Христос јесте апсолутна мера свих земних ствари, па тако и државе и система власти. Они заправо и вреде само онолико колико човека могу приближити Богу.

Желимо препород села зарад препорода нације! Село је вековима било основна ћелија наше колективне свести, као и упориште расне снаге србског народног бића. То је био случај и са пољопривредом, јер је земља од памтивека била известан доносилац добара, пре свега хране.

устројству србске државе које омогућава физичку, духовну и социјалну заштиту србског народа као и стварању такве духовне климе у србском друштву, која би била што погоднија за спасење душа свих њених житеља. - See more at: http://www.srb-akcija.org/izdvajamo/198/ideologija/#more-198
политичком устројству србске државе које омогућава физичку, духовну и социјалну заштиту србског народа као и стварању такве духовне климе у србском друштву, која би била што погоднија за спасење душа свих њених житеља. Јер хришћанина може задовољити само Царство Небеско, а држава и право требају бити схваћени као потенцијална средства при тежњи да се оно задобије. Богочовек Христос јесте апсолутна мера свих земних ствари, па тако и државе и система власти. Они заправо и вреде само онолико колико човека могу приближити Богу. - See more at: http://www.srb-akcija.org/izdvajamo/198/ideologija/#more-198
политичком устројству србске државе које омогућава физичку, духовну и социјалну заштиту србског народа као и стварању такве духовне климе у србском друштву, која би била што погоднија за спасење душа свих њених житеља. Јер хришћанина може задовољити само Царство Небеско, а држава и право требају бити схваћени као потенцијална средства при тежњи да се оно задобије. Богочовек Христос јесте апсолутна мера свих земних ствари, па тако и државе и система власти. Они заправо и вреде само онолико колико човека могу приближити Богу. - See more at: http://www.srb-akcija.org/izdvajamo/198/ideologija/#more-198

Желимо струковни сабор и домаћинско-планску привреду, као и ликвидацију система у коме владају страни амбсадори, политичке партије и поседници крупног капитала. Народ требају да предводе његови најбољи синови и кћери који се истичу по врлини и способности, а не изроди и тајкуни. Желимо и конфискацију приватне имовине која је стечена на нелегалан или неморалан начин, а уместо либерал-капиталистичке експлоатације желимо социјалну правду и заштиту србских радника као носилаца стваралачке снаге нације.

Село је вековима било основна ћелија наше колективне свести, као и упориште расне снаге србског народног бића. То је био случај и са производњом, јер је земља од памтивека била известан доносилац добара, пре свега хране - See more at: http://www.srb-akcija.org/izdvajamo/841/program/#sthash.g1G7zNZ2.dpuf

Стремимо изградњи система савремених израза светосавске културне баштине, као авангардног споја древности и модерности, а против свеопште поплаве кича бездушне рекламаторске капиталистичке псеудо-културе.

Уместо евроунијатског фалсификата Европе, желимо истинску Европу - Европу нација. У склопу ње, а у духу словенофилске и православне димензије нашег Покрета, желимо превасходно неговање што дубљих веза између србског народа и најсроднијих пријатељских народа - словенских и православних.  Желимо православне интеграције уместо тзв. евроатлантских интеграција. Слично као што су помесне цркве православних народа гране на јединственом стаблу васељенске Цркве, тако и државе ових народа требају да буду саставни делови јединственог чврстог међудржавног организма Православне заједнице народа. На тај начин, православни народи ће повећати могућност сопствене духовне и физичке заштите, као и економског и културног уздизања.

ТРЕЋИ ПУТ

На европској идеолошкој скали, Србска Акција не припада „десници“, ни „умереној“ нити „екстремној“, већ групацијама Треће позиције које исповедају идеју народног социјализма и које, указујући на неодвојивост национализма и борбе за социјалну правду, стоје једнако удаљено и од владајућих демо(но)кратских мондијалиста (било да припадају левом или десном центру), као и од левичарских, неокомунистичких и анархистичких група.

Доследно исповедање Србске идеје у данашњем времену мора имати национално-револуционарни израз, односно крајње негативно делатно настројење према владајућем систему, који је задојен смрадним духом мондијализма, користољубља и обездуховљености. Стојећи на таквим позицијама, Србска Акција себе види делом општеевропског националног фронта борбе против ционистичко-атлантистичке окупације нашег континента.

Прочитајте!

ПОЛИТИЧКО-ЕКОНОМСКИ ПРОГРАМ

НАЧЕЛА ДУХОВНЕ ДИСЦИПЛИНЕ

БУДИМО САБОРЦИ!

Србске родољубе који своја идејна стремљења препознају у идеолошком концепту Србске Акције, позивамо на удруживање у борби за добро нашег народа. Само саборношћу, потпуном преданошћу циљу и поправљањем превасходно себе самих, можемо створити снагу која ће бити кадра да се ваљано бори за духовну и државотворну обнову Србства.

Врх стране