Нема слободне Европе без србског Косова!

22. фебруара 2017. / Блог

Саопштење покрета пољских родољуба „Трећи Пут“, 17. фебруар 2017.

Данас обележавамо још једну годишњицу проглашења такозваног „независног Косова“. Седамнаести фебруар 2008. године био је дан понижења свих европских нација и постаје нешто због чега данас жали сваки слободан човек. По диктату страних сила, а првенствно Сједињених Држава, игноришући право и етичке стандарде, проглашена је квази-држава, за коју се убрзо испоставило да је база међународног тероризма и организованог криминала. Србији су окупирали њену колевку државности, што је направило дубоку рану која крвари до данашњих дана, и то не само на србским срцима, већ и нашим.

Због тога, ми, пољски националисти, припадници Трећег Пута, данас сложно кажемо, јасно и гласно: неће бити слободне Европе без србског Косова! Настојећи да се наш глас чује што јаче, шаљемо изразе наше солидарности са србским народом, чија је жртва и одлучност за нас била и биће прави узор и мотивација у нашој свакодневној борби. Србија полаже свето право на Косово, као колевку државности, и стога изражавамо нашу дубоку увереност да се једино враћањем Косова у састав србске државе може гарантовати дуготрајни мир на нашем континенту, а то би, по нашем мишљењу, на крају крајева, допринело и успостављању истински слободне Европе о којој сви сањамо.

Данас је, више него икада пре, неопходно право и искрено јединство међу европским националистима. Због тога, са овог места, шаљемо поздраве нашим пријатељима из Србске Акције. Запамтите: никада не одустајте! Нама је заиста велика част да се боримо заједно с вама, раме уз раме, у истој борбеној линији, против наших заједничких непријатеља. Искрено се надамо да ће наше пољско-србско братство бити вечно, и да ћемо заједно славити успостављање новог света, на србском Косову!

КОСОВО ЈЕ СРБИЈА!

Врх стране