Марисав Петровић – јунак, а не злочинац!

09. септембра 2017. / Активности

Активисти Србске Акције, подсетили су Крагујевчане на знаменитог житеља овог града – Марисава Петровића, истакнутог србског родољуба, припадника покрета „Збор“ и србског добровољца, који је пропагандом лажних црвених ослободилаца деценијама приказиван као неко ко је са својим војницима учествовао у немачким стрељањима Крагујевчана. Овом бестидном лажи, и свим осталим манипулацијама у вези Крагујевачке трагедије, комунистички окупатор настојао је да замени тезе и сакрије сопствену одговорност за изазивање немачких одмазди, а кривицу припише србским националистима.

Насупрот таквој пропаганди комунистичких злотвора и њихових наследника, наше налепнице са Марисавовим ликом и поруком „Јунак, а не злочинац!“ указују на херојски карактер његовог дела, пркосећи тако комунистичко-демократским лажима којима се Марисав приказује као издајник, злочинац и саучесник у суровој немачкој одмазди према становништву Крагујевца. Марисав Петровић, заједно са својим саборцима, ни на који начин није доприносио немачким стрељањима. Њих није могао да спречи, нити да утиче на немачке квоте (100 за 1), али је из народа поведеног на стрељање, спасио колико је год могао Срба, углавном младих.

И што је најважније, војно-политичка акција Марисава Петровића, Србских добровољаца и Недићеве Србије уопште, била је усмерена на борбу против комунистичке куге и погубног партизанског устанка који је изазивао одмазде окупатора, а у којима је на десетине хиљада невиних Срба побијено. Дакле, да није било ликвидације партизанског покрета у Србији 1941. године, од стране србских националиста, опстала би ова злокобна комунистичка фабрика изазивања одмазди окупатора, те би број стрељаних Срба био вишеструко већи. Стога су Марисав Петровић, Димитрије Љотић, ђенерал Милан Недић, војводе Коста Пећанац и Божа Јаворац, и мноштво других јунака србске антикомунистичке борбе, не злочинци и издајници већ хероји борбе за народни опстанак.

Врх стране