Помоћ србском ратном ветерану

26. августа 2017. / Активности

Знајући да нема ничег важнијег од заједнице и пречег од оних који су за заједницу жртвовали све, Србска Aкција уручила је помоћ Николи Тарбуку из села Засавица крај Сремске Митровице, и тако постала део тима који води хуманитарну акцију чији је циљ потпуна адаптација куће овог ветерана Србске Војске Крајине, родом из Костајнице на Банији.

Током отаџбинског рата 1991–1995, у који је ступио са 17 година, Никола је бранио Републику Србску Крајину на родној Банији, а у Србију је дошао на крилима „Олује“. Од тада до данас, сплетом несретних околности, а на које су наши Крајишници одавно свикли, живи у празним уступљеним кућама. У почетку сам, потом са оцем кога је у Засавицу довео из Суве Реке, а касније са супругом Мирјаном и троје деце – Аном, Бојаном и Јовицом.

Николи Тарбуку, односно тиму који му помаже, Србска Акција је уручила новчана средства којима је купљен материјал за молерске радове, а разлог нашег ангажовања не лежи само у чињеници да се ради о борцу Србске Војске Крајине, већ и у сазнању да Бојана (14) болује од леукемије и да је за отпуст на кућно лечење потребно остварити минимум хигијенских услова, којих нема у кући у којој њена породица тренутно живи, као и у оној коју су добили од Комесаријата за избеглице. Иначе, Тарбуци живе од социјалне помоћи, а уз новац који заради и прикупи од људи добре воље, Никола је принуђен да плаћа оне лекове које србски властодршци, и поред наводне бриге за најугроженије, још увек не стављају на списак бесплатних медикамената.

Након малтерисања и молерских радова, за шта су средства обезбеђена, уследиће и радови на комплетном уређењу унутрашњости куће, што подразумева постављање ламината, уређење тоалета, поправку крова и друго. Потребе за помоћ још увек има, те позивамо како појединце тако и друге националне организације, да своју оданост заједници, националној и социјалној идеји, докажу практичним радом и прикључе се тиму који настоји да у што краћем року заврши све радове, како би Бојана могла да се лечи у условима које јој немарна „србска“ власт неће обезбедити.

Сваки наш напор, још један је корак напред у револуцији против Система који не мари за будућност србске деце. Никола Тарбук је тест наше савести, посвећености и пожртвованости. Дајмо прави одговор!

Врх стране