Видовдан и данашња Србија

29. јуна 2017. / Активности

Активисти Србске Акције и овог Видовдана походили су манастир Грачаницу и Газиместан, где се традиционално на овај велики празник окупља на хиљаде Срба.  По завршетку Литургије у манастиру Грачаница, кренуло се пут Газиместана, где се 1389. године честити Кнез са својом војском одлучио да жртвује земаљско царство, па и сам земни живот, зарад битисања у Царству Небеском.

А земаљска Србија је данас, чини се, више него икада пре, окупирана и понижена. Док на Газиместану и административним прелазима шиптарски бандити (тзв. Косовска полиција) демонстрирају силу, захваљујући овлашћењима које им је издајничка власт у Београду пренела, иста та антисрбска власт у Београду скрнави Видовдан промоцијом перверзњачке наказе о којој је већ било речи, као и Вучићевим изругивaњем Небeској Србији на наводној прослави Видовдана у Лазаревом граду, чиме актуелни председник поново показује патолошку потребу за бесомучним ругањем идеалима наших светих и славних Предака. На све то, као и на Вучићево изругивање Светосављу оличеном у избору новог мандатара владе, ћуте и разни „националисти“, а ћуте и високи јерарси наше Цркве, што је пак посебна срамота која узгред даје привид про-православног и патриотског легитимитета  једном дубоко антихришћанском политичару.

Како год, ми знамо да душмани, изроди и издајници који мрзе веру православну и име србско (те га или негирају или кривотворе), морају бити поражени, пре или касније. Стога, упркос свим неприликама и свим понижењима којима су данашњи Срби као народ изложени, ми настављамо нашу борбу за слободно и уједињено Србствo, надахнути примером косовских и свих србских јунака кроз славну повест.

Слава прецима нашим!

Врх стране