Акција у Подгорици: Стоп кривотворењу историје!

07. маја 2017. / Активности

Данас, када приватна „држава“ Мила Ђукановића и његове банде приступа злочиначком НАТО пакту, свједоци смо да ова антинародна власт у Црној Гори несмањеном жестином константно измишља опасност која, тобоже, пријети из Србије. А све како би замазала очи народу и скренула му пажњу са сопственог криминала, са срамног служења НАТО злочинцима и шиптарским терористима. Такође, потребно је оправдати срамну и нечовјечну политику угњетавања србског народа која поприма све веће размере.

У склопу такве нечасне работе, власт је снимила играну серију „Божићни устанак“ која се приказује у ударном термину на РТЦГ. Ријеч је о срамном историјском фалсификату гдје се измишља некаква „великосрбска окупација Црне Горе“ и измишља национално опредјељење капетана Крста Зрнова Поповића и његових војника. Кажемо „измишља“, јер сви, апсолутно сви историјски извори на ову тему недвосмислено указују да је тзв. „Божићни устанак“ био династичко-политички, а не национални сукоб. Наиме, и „бјелаши“ и „зеленаши“ били су поносити Срби и њихов међусобни сукоб нема везе са националним идентитетом. Стога су подгорички активисти Србске Акције прикладном акцијом подсјетили своје суграђане на чињенице о србству Крста Поповића, кроз летак са прогласом и плакат са Крстовим ликом и цитатом.

Ми, као србски националисти, свакако не подржавамо све што је писао, радио и говорио Крсто Поповић, али га поштујемо као Србина, часног човјека и антикомунисту. Такође не дозвољавамо да његов лик и дјело кривотвори усташоидни, неокомунистички милогорски накот, који јесте и идејни и биолошки наслиједник Брозових србоубица који убише и капетана Крста Поповића.

Стога је наша порука јасна:

Живјела србска Црна Гора!

Смрт комунизму и милогорском сепаратизму!

Врх стране